www.ruysvloeren.nl

Waarom een antislip vloer?

In o.a. de zuivelindustrie moet een vloer antislip zijn. Twijfelt u, of u een antislip vloer moet nemen? Op deze pagina staat waarom een antislip vloer belangrijk is.
HACCP, waaronder dus ook een vloer die voldoende antislip is gemaakt,  is van toepassing op elk bedrijf dat zich bezighoudt in de voedselverwerkende industrie. In o.a. de productie, verwerking of distributie van levensmiddelen en/of diervoeders. Maar ook in de chemische-, farmaceutische- en zuivelindustrie moet een vloer voldoende antislip zijn.

uitglijden zonder antislip vloer
Uitglijden…gebeurt als een vloer onvoldoende antislip is
Naast de voedselveiligheid in het algemeen, is ook de persoonlijke veiligheid van mensen die werken in de voedingsindustrie dus een kernpunt van het HACCP systeem.

Jaarlijks gebeuren er in Nederland circa 24.000 ongelukken als gevolg van uitglijden op gladde of natte vloeren, welke niet voldoende antislip zijn. Behalve persoonlijk leed voor het slachtoffer heeft dit vaak ook vervelende juridische gevolgen voor de eigenaar of beheerder van het bedrijfspand als blijkt dat dit te maken heeft met onvoldoende antislip op de vloer.

Vanuit de regelgeving (Arbobesluit 3.11) worden nadere eisen gesteld aan de werkvloer. Zo moet een werkvloer vrij zijn van oneffenheden en gevaarlijke hellingen. Een goede vloer dient zoveel mogelijk vast, stabiel en antislip te zijn. Daarbij moet de werkvloer ten behoeve van de hygiëne zo goed mogelijk kunnen worden schoongemaakt en onderhouden.

Margia graniet antislip vloer
Een antislip vloer van Ruys vloeren: De Margia graniet vloer
Al met al dus geen eenvoudige opgave om de juiste vloer te kiezen. Als gespecialiseerd vloerenbedrijf en antislip specialist bieden wij de oplossing. Een geschikte vloer met voldoende antislip en correct verlegd, biedt u een bedrijfszekere en veilige oplossing. Door de duizenden m² vloer die wij in de afgelopen 4 decennia voor de (voedings) industrie hebben gemaakt kunnen wij u, tot in detail, vertellen waar een veilige vloer aan moet voldoen. Ook benieuwd naar de meest geschikte antislip vloer voor uw bedrijf?

Bel direct: 055-5335363 of check onze website voor de geschikte antislip vloer in uw branche.

contact opnemen

Volg ons op twitter voor de laatste nieuwtjes op het gebied van antislip vloeren of check onze bedrijvenpagina op linkedin voor o.a onze updates met referentieprojecten in antislip vloeren:

Ruys op Twitter Ruys Vloeren op Twitter
Ruys op LinkedinBedrijfspagina Ruys Vloeren