www.ruysvloeren.nl

Blog

De ideale vloer bestaat niet ! (Deel: 1 van 3)
De ideale vloer
Het liefst willen we allemaal een vloer die onverslijtbaar is, scheuroverbruggend, zeer eenvoudig schoon te maken, goed antislip en binnen een dag uitgehard is. En dan nog het liefst mooi en goedkoop.  
Die vloer bestaat niet. Veel aspecten zijn tegenstrijdig, makkelijk schoon te maken en goed antislip spreken elkaar een stuk tegen, zo ook met scheuroverbruggend en onverslijtbaar.
De individuele eigenschappen zijn wel te verkrijgen; zo zijn er vloersystemen die overbruggend zijn en zijn er vloer systemen die nagenoeg onverslijtbaar zijn.

Aldus is het noodzaak om in de oriëntatiefase goed te evalueren welke eigenschappen het meest noodzakelijk zijn. Normaliter zal dat in een gebouw van ruimte tot ruimte verschillen, omdat de wensen en eisen in een kleedkamer anders zullen zijn dan in een kaasmakerij.  Vandaar dat we bij Ruys Vloeren ook een groot aantal verschillende vloeren leveren, die elk unieke eigenschappen hebben.

Nieuwbouw of renovatie
Eigenlijk is dit de eerste stap van de oriëntatie. Gaan we verbouwen, renoveren of gaan we totaal nieuw bouwen? Bij renovatie zijn er simpelweg minder mogelijkheden, omdat we met allerlei aspecten rekening moeten houden. Hoe lang kan de ruimte buiten gebruik worden gesteld? Welke hoogtes zijn er beschikbaar voor een nieuwe vloer, welke draagkrachten kan de oude vloer aan, welke leidingen lopen er in de vloer, waar kunnen we afvoerputten op aan sluiten, etc.  Hier kan een simpele stelling dat we alleen een weekend ter beschikking hebben de keuze al enorm beperken. Gezien de vele aspecten die bij renovatie komen kijken gaan we hier uitgebreid aandacht aan besteden in een volgend blog. 

Inventarisatie
Om een goed beeld te krijgen van vloer het beste in welke ruimte past, is het belangrijk om goed te inventariseren wat er in de betreffende ruimte gaat gebeuren.

In grote lijnen gaat het dan om de volgende aspecten:

Verwachte verkeer  - Is dit loopverkeer, handpallet wagens, elektrische pallet wagens, heftrucks, of iets anders en wat is de verwachtte intensiteit.
Verwachte condities - Is het altijd droog of altijd nat, of iets er tussen in. 
Verwachte stoffen - Wat gaat er zoals op de vloer komen, welke vloeistoffen, welke producten worden op de vloer gemorst of vallen van de tafels en/of pallets. 
Verwachte temperaturen - Wat zijn de normale werktemperaturen, maar belangrijker, welke temperaturen zijn de producten en/of vloeistoffen die van tijd tot tijd op de vloer kunnen vallen.
Verwachtte schoonmaakpraktijk - Wordt er dagelijks schoongemaakt en op welke manier? Schuimen, borstelen, hogedruk water, of met een boen-/veegmachine en in welke frequentie gebeurt dit.
Verwachte chemicaliën – Welke chemicaliën worden in het proces gebruikt, welke ook op de vloer gemorst kunnen worden, en met welke chemicaliën wordt er schoongemaakt. Het belangrijkste aspect is de pH waarde van deze.
Verwachtte bijzondere eisen -  Vaak hebben we te maken met keuringsdiensten, BRC normen, Vloeistofdichtheidseisen, etc. Informeert u ons hierover.



Gezien onze specialisatie en ervaring zijn we zelf al bekend met een groot aantal situaties. Na het realiseren van meer dan 100 slachthallen, snijzalen en koelcellen, weten we in grote lijnen wel wat hier gaat gebeuren en welke machines we mee te maken hebben. Gezien ons grote aantal referenties weet u dat u in de vlees, zuivel, groente, vis, logistiek en veel andere industrieën met een partij in zee gaat die al veel ervaring heeft in soortgelijke situaties. Bij onze referenties kunt u zich vast oriënteren wat uw collega bedrijven hebben gekozen voor de ideale vloer.
 
Wordt vervolgd...

Auteur: H.J. Ruys (directeur/eigenaar van Ruys Vloeren.)

Volgende week deel 2 van dit blog over verschillende fases in het bouwproces. Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn afschot, gebruik van antislip (of niet) en de druksterkte. 

Deel dit artikel



Vorig bericht Volgend bericht