www.ruysvloeren.nl
28 januari 2014
Vloerrenovatie bij Diversey in Enschede


Diversey is een toonaangevend bedrijf dat wereldwijd innovatieve totaaloplossingen op het gebied van professionele reiniging en hygiëne aanbiedt. Het aanbod omvat totaaloplossingen voor alle professionele toepassingen, inclusief trainingen, logistiek en administratieve ondersteuning. De systemen van Diversey zijn gericht op gebouwenonderhoud, professionele keukenhygiëne, machinale vaatwas, sanitairreiniging, textielverzorging, persoonlijke hygiëne en voedselveiligheid.


De bestaande vloeren bij Diversey vertoonden zware gebreken. Herman Grobbink, Technical Manager bij Diversey Enschede:
" De vloeren lieten los van de ondergrond en waren zeer gevoelig voor beschadigingen. Om de continuïteit van ons productieproces te waarborgen was een vloerrenovatie nodig en ben ik op internet gaan zoeken naar industrievloeren. Zo kwam ik bij Ruys Vloeren uit Apeldoorn terecht. "

   
Diversey Enschede                                                                                beschadigingen in huidige dekvloer

Vloerrenovatie met Ucrete DP10 antistatisch
Een vloerrenovatie was nodig en dus werd Ruys Vloeren benaderd. Na een bezoek op locatie heeft Ruys Vloeren een technisch advies gemaakt en heeft Herman Grobbink een 3-tal referenties van Ruys Vloeren bezocht waar hetzelfde type vloer in gebruik was als aangeboden in het advies, namelijk, een Ucrete DP10 vloer: thermisch en chemisch resistent, antislip en na 48 uur weer volledig belastbaar. Enig verschil was dat de nieuwe vloer bij Diversey antistatisch moest worden uitgevoerd.

Voorbereidende werkzaamheden
Omdat bijna het gehele jaar door geproduceerd wordt bij Diversey, is de renovatie tussen kerst en Nieuwjaar uitgevoerd.
Gerrit Wolf, projectleider bij Ruys: " We werken vaak tijdens en rondom feestdagen omdat dat vaak het enige moment in het jaar is dat een productieproces bij een bedrijf kan worden stilgelegd. Vooraf moet er vaak nog door de hoofdaannemer of een technische dienst voorbereidende werkzaamheden worden verricht, zoals het demonteren van machines, het reinigen van de bestaande vloeren waar nodig en deze dan weer droog aan ons opleveren. Dat was hier bij Diversey perfect in orde; ze hadden alles keurig voorbereid en ook tijdens de uitvoering konden we altijd met hen overleggen waar nodig. "

" Klopt ", zegt Herman Grobbink, " de samenwerking en communicatie tussen de jongens van Ruys en Diversey verliep uitstekend. "

De uitvoering van de vloerrenovatie
De renovatie bestond uit het volledig, tot op de constructievloer, verwijderen van een bestaande vloerafwerking ( ca.184 m²) d.m.v. frezen, slopen en stofarm kogelstralen en een deel waarbij we de bestaande dekvloer alleen hoefden op te ruwen middels schuren en lamellen ( ca.180 m²), waarbij langs de goten wel is gefreesd. Ook werd er zo’n 205 m¹ bestaande plinten en kimmen voorbehandeld d.m.v. schuren en spachtelen om deze plinten en kimmen ook opnieuw te kunnen voorzien van een antistatische coating.

Oude dekvloer verwijderd 
Oude dekvloer verwijderd                                                                     ook langs de goten

Om de nieuwe dekvloer goed te verankeren werden er sleuven gezaagd langs alle wanden en goten. Hierna brachten we de antistatische hechtprimer aan. Daarover heen plakten we de zelfklevende koperen strips voor de aarding om de vloer antistatisch te maken. Na droging van de primer hebben we een schraplaag aangebracht om de grootste oneffenheden weg te nemen. Vervolgens werd de Ucrete basecoat aangebracht waarna deze is ingezand. Als laatste de topcoat op de gehele vloer en alle plinten. Uiteraard is alles uitgevoerd met speciale, antistatische materialen.

Hechtprimer aangebracht  Vloerveld voorzien van aarding
Hechtprimer aangebracht                                                                      Vloerveld voorzien van aarding
vloerveld naast goten reeds ingezand 
 Ingezand en plinten & opstortingen gecoat                                            Middengedeelte ingezand

topcoat rondom machines en tanks 
topcoat rondom machines en tanks                                                           geaard en dus antistatisch
Drie-partijen garantie
De gehele renovatie is uitgevoerd in de tijdspanne die Ruys en Diversey vooraf met elkaar hadden afgesproken, zo’n 7 dagen rondom kerst en Nieuwjaar. Ook is er een zgn. drie-partijengarantie van 5 jaar afgegegeven. Deze is tussen BASF ( fabrikant Ucrete)  Ruys Vloeren en Diversey. De fabrikant ( BASF) geeft niet alleen garantie op haar product (Ucrete) maar dus ook  op het werk van de applicateur ( Ruys Vloeren )

Onderhoudsovereenkomst
Om tijdig eventuele gebreken of beschadigingen in de toekomstig te constateren en op te lossen, waardoor de nieuwe dekvloer een nog langere levensduur zal hebben en er bij eventuele inspecties van keuringsdienst-instanties nooit een reden tot zorg zal zijn betreffende deze dekvloer, biedt Ruys Vloeren de mogelijkheid om een onderhoudsovereenkomst af te sluiten. Geen contracten van 10 jaar maar gewoon, tegen een bescheiden bijdrage, per jaar. Deze is dan ook per jaar gewoon op te zeggen. Dit is wat Diversey graag wilde. Geen omkijken naar de vloer, Ruys Vloeren inspecteert en rapporteert één keer per jaar. Eventuele kleine reparaties kunnen we direct uitvoeren. De persoon die langs komt is namelijk één van onze vakmensen die deze vloeren zelf ook verlegt.

Eindresultaat
Na afloop van de renovatie vroegen we aan Herman Grobbink wat zijn algehele indruk is bij Ruys Vloeren:

" Een prima bedrijf met vakmensen die het werk serieus nemen. Tevens mensen die meedenken om e.e.a. soepel te laten verlopen "

Daar doen we het tenslotte met zijn allen voor bij Ruys Vloeren, een tevreden klant die jarenlang plezier zal hebben van de nieuwe dekvloer. Hieronder nog enkele foto's van het eindresultaat.

 


 Deel dit artikelVorig bericht Volgend bericht