www.ruysvloeren.nl

Laban Foods

Laban Foods is een innovatieve producent van Kruidenboter, Kruidencrème en een aantal botervarianten. Laban Foods is marktleider in het kruidenboter segment.

Laban Foods in Bodegraven wilde uitbreiden en heeft er voor gekozen om in plaats van de bestaande bedrijfsruimte te renoveren, een nieuw bedrijfspand te betrekken. In dit nieuwe pand, het voormalige distributiecentrum van H&M, moesten de vloeren bedrijfsklaar en foodsafe gemaakt worden. Voor deze opdracht zijn wij ingeschakeld. Wij hebben naast de bedrijfsvloeren ook de RVS goten toegepast, in combinatie met een afschot betonvloer en geschikte dekvloer. In de overige ruimtes hebben we de bestaande monoliet betonvloer afgewerkt met circa 1427 m¹  vloercoating. 

Foto van de Fernblaue vloercoating
Foto: Fernblaue vloercoating bij Laban Foods
Wij hebben als dekvloer de UCRETE DP10 vloer geadviseerd, in combinatie met een goede afschotlaag. Vanwege de  vochthuishouding, de gevraagde antislip en de gevraagde resistentie tegen chemische en thermische belastingen, is de UCRETE dekvloer een geschikte keuze.  Nadat we de afschotlaag hadden gestort kon de UCRETE DP10 dekvloer worden aangebracht. De Ucrete DP10 dekvloer is afgewerkt met circa 584 m² UCRETE TopCoat in de kleur blauw.

Ruimte waar UCRETE vloer is gerealiseerd UCRETE DP10 vloer
Foto: oude situatie (links), rechts Ucrete DP10 dekvloer
We hebben RVS goten toegepast. Deze RVS goten zijn op de bestaande betonvloer gemonteerd zodat deze in tact kon blijven en z’n sterkte blijft behouden.
De betonnen afschotlaag is zwevend aangebracht, door folie aan te brengen op de bestaande betonvloer. De betonnen afschotlaag bevat staalvezels en wapening. De minimale dikte bedroeg 100mm.

Kenmerken van dit project
Opdrachtgever:    Laban Foods
Eindgebruiker:    Laban Foods Bodegraven
Bedrijf:    Laban Foods
Opleveringsjaar:    2016
Bedrijfsvloer:    UCRETE
Laagdikte:    6mm
Oppervlakte:    1427 m¹ vloercoating. 580 m² UCRETE DP10 dekvloer
Bestek:    UCRETE