www.ruysvloeren.nl

Sleegers Quality Meat Products

Walter Sleegers van gelijknamig bedrijf zit al meer dan 25 jaar in het vak. In 2008 is de naam veranderd van Beelen Vlees naar Sleegers Quality Meat Products. Het bedrijf richt zich primair op het ontwikkelen c.q. produceren van vleeswaren gecombineerd met dierenwelzijnsprogramma’s. Tevens onderscheidt Sleegers zich in het verkopen van complete vleeswarenconcepten.

In het verleden is er door beperkt budget voor kunststofvloeren gekozen, maar al snel bleek dat deze door de belastingen van het productieproces en het logistieke verkeer snel beschadigde en regelmatig gerepareerd en zelf vervangen moest worden.  “Mijn ervaring was dat het na 10 jaar volledig vernieuwd dient te worden, eigenlijk al ruim eerder omdat er heel veel stootbeschadigingen aanwezig waren”, aldus de heer Sleegers.

Het was tijd voor een grondige en afdoende renovatie;  de vloeren en stootbanden moesten compleet gerenoveerd worden, klaargemaakt voor de volgende 10 à 20 jaar.
De mensen van Ruys Vloeren maakten een inventarisatie, beoordeelde de hoogtes en ondergrond en kwamen met een voorstel, rekening houdend met de wens dat in grote lijnen de productie door moest kunnen draaien.

Hoewel Ruys Vloeren natuurlijk lang geen onbekende was, ging Sleegers een kijkje nemen bij van Loon Vlees om een goede indruk te krijgen van de vloeren en stootbanden na vele jaren van intensieve belasting.  Van Loon had goede ervaring met Ruys.
In samenspraak met onze productie werd met Ruys een schema voor de renovatie opgesteld. Dit zodat de verschillende afdelingen tijdelijk verplaatst konden worden voor de renovatie. In 3 verschillende fases kon zo alle productieafdelingen voorzien worden van nieuwe vloeren stootbanden.  In het eerste kwartaal van dit jaar hebben we alles kunnen realiseren.
De rvs stootbanden bleken een ideale oplossing om eerdere beschadigde wandbescherming en beschadigde wanden gelijk sanitair weg te werken en zorg te dragen voor een “idiot proof” wandbescherming.  Met maatoplossingen voor moeilijke plekken en achter schuifdeuren.  Volledig gevuld met gewapend beton kunnen deze stootbanden daadwerkelijk tegen een stootje.
Voor de vloeren werd gekozen voor de unieke Margia Crete vloer. Deze PU-Cement overlaging is nagenoeg vochtongevoelig en kon over de bestaande vloer worden aangebracht. De aangebrachte dikte was afhankelijk van de verwachtte temperatuur.  In veel ruimtes voldeed het 4 mm systeem, in sommige werd voor extra temperatuursbestendigheid voor 6mm dikte gekozen.  Het Ruys graniet in deze vloer is extreem hard en draagt zorg voor een optimale antislip en zeer goede slijtvastheid. Er werd voor een grijs-witte uitvoering gekozen.

Ruys Vloeren.
Walter Sleegers coördineerde de werkzaamheden zelf en communiceerde met de aangestelde projectleider van Ruys Vloeren zodat alles vlot verliep en volgens afspraak.  “Ruys Vloeren is een professionele organisatie die meedenkend en meewerkend is, en net zoals wij resultaat gericht werken” aldus de heer Sleegers.

De ruimtes werden ontruimt en gelijk aansluitend ging Ruys aan de gang.  Doordat de Margia Crete relatief vochtongevoelig is en na 24 uur weer belast kon worden, konden snelle doorlooptijden gerealiseerd worden.  “De samenwerking en communicatie was super, met een perfecte organisatie van het werk” stelt Sleegers.  Hierdoor kon het gehele pand in 3 aparte fases gedaan worden terwijl de productie grotendeels door draaide.  Uiteraard vergde dit van alle partijen de nodige inspanning, maar na dit eerste kwartaal waarin alles gerealiseerd werd is Sleegers Quality Meat weer op en top en klaar voor de komende decennia.  "Het is werkelijk een mooi vleesverwerkend bedrijf geworden” verteld de heer Sleegers.

Eindresultaat Sleegers Meat Products
Kenmerken van dit project
Opdrachtgever:    W. Sleegers
Eindgebruiker:    Sleegers Quality Meat Products
Bedrijf:    Sleegers Quality Meat Products
Opleveringsjaar:    2015
Bedrijfsvloer:    MARGIA CRETE Renovatievloer
Laagdikte:    4-6mm
Oppervlakte:    855 m┬▓
Bestek:    MARGIA CRETE Renovatievloer