www.ruysvloeren.nl

VION Scherpenzeel B.V.

Bij Vion Scherpenzeel voldeed 25 jaar na de verbouwing de vloer niet meer aan de interne en externe eisen. Een grondige renovatie werd gewenst door Vion en wij werden benaderd.
De huidige situatie bestond uit 1 grote ruimte met hinderlijke hoogteverschillen en op sommige gebieden kon het water niet meer weglopen. Toen de vloer gelegd werd is niet gekozen voor een standaard opbouw. De constructievloer is destijds namelijk op de afschotlaag gestort, in plaats van andersom.

De nieuwe productieafdeling moest er weer gelikt uit komen te zien met een nieuwe grijs/wit gemêleerde Margia slachthuisvloer. Uiteraard moesten ook de hinderlijke hoogteverschillen worden weggewerkt. Ruys heeft dit project aangenomen en in April 2014 opgeleverd.

Als eerst begonnen we met het voorbereidende werk (zaag-, sloop- en freeswerk). Nadat de nieuwe putten geboord en aangesloten waren, kwam de volgende stap. Dit was het behandelen van de scheuren. Hierna kon de nieuwe afschotlaag gelegd worden. In de daarop volgende dagen hebben we de granieten toplaag met plint aangebracht. Toen de toplaag werd gerealiseerd kon de vloer worden afgedekt met folie, welke 9 dagen moest blijven liggen. Op de 9de / 10de dag werd de vloer nog geëtst zodat deze brandschoon zou zijn. De coating moest 2 dagen doorharden voor deze belast kon worden met de plaatsing van machines en 4 dagen voor belasting met water cq. schoonmaakmiddelen.

We hebben bij Vion een grijs/witte ijzersterke Margia Slachthuisvloer aangebracht. De bestaande stootbanden hebben we gerespecteerd maar wel sanitair verbeterd door de aansluiting ca. 45 graden af te werken met graniet.
Kenmerken van dit project
Opdrachtgever:    de heer E. Veenendaal - Vion
Eindgebruiker:    VION Scherpenzeel B.V.
Bedrijf:    VION Scherpenzeel B.V
Opleveringsjaar:    2014
Bedrijfsvloer:    MARGIA-GRANIET
Laagdikte:    40-100mm
Oppervlakte:    468m²
Bestek:    MARGIA-GRANIET