www.ruysvloeren.nl

Wasstraat Veemberg

Bij wasstraat Veemberg in Nijkerk was de huidige constructieve betonvloer in ernstige mate aangetast. De eerste stenen van het beton begonnen los te laten en op een enkele plek werd de bovenste wapening zichtbaar. Voor beton is dit niet vreemd omdat de gebruikte (zuurhoudende) chemicaliën de cementsteen van het beton aantasten.

Bij Ruys zijn we zulke soortgelijke problemen tegengekomen bij bijvoorbeeld H&S Cleaning en Den Hartog.
Voor dergelijke renovaties geven wij bij Ruys Vloeren altijd de beste oplossing aan, maar ook mogelijke alternatieven. Voor de wasstraat bij Veemberg waren de UCRETE vloer en de MARGIA-CRETE vloer goede opties.

Om een vloer die ongeëvenaarde chemische bestendigheid heeft, te adviseren kwamen wij voor Truckwash Veemberg uit bij de UCRETE industrievloer. De UCRETE vloer is behalve dat het een chemische resistente vloer is, ook bestendig tegen hoge temperaturen. Een UCRETE vloer met een dikte van circa 6mm is tot ca. 70º C bestendig.

Bij andere alternatieven zoals bijvoorbeeld een epoxy vloer, is de chemische bestendigheid beperkt en ligt de maximale temperatuur lager. Tevens zijn epoxy vloeren pas aan te brengen als de vochtgevoeligheid maximaal 4% bedraagt. De UCRETE vloer kan 10% vocht verdragen waardoor na het uitdrogen, een dag later de werkzaamheden gestart kunnen worden. Voordeel van de UCRETE vloer is tevens dat de vloer na 1 dag uitharden al in gebruik kan worden genomen.

We zijn dus begonnen met het leggen van de UCRETE vloer bij Veemberg. Eerst hebben we de huidige vloer compleet gefreesd, om een goed ruwe ondergrond van het beton te verkrijgen. Hierna hebben we de UCRETE uitvullaag aangebracht op de sterk uitgebeten stukken van de vloer. Vervolgens is de UCRETE basecoat van 6mm aangebracht.

De UCRETE plinten van ca. 90 m¹  zijn geleverd en aangebracht tegen de onderzijde van de RVS plaat.  Ook zijn de ca. 44 m¹ UCRETE vloerstrook met een dikte van 6 mm, in de gootbodem geleverd en aangebracht.
We hebben de UCRETE topcoat gerealiseerd op de vloer, plint en gootbodem. Als laatste is de afwerking van de UCRETE TopCoat, op de UCRETE vloer in de kleur grijs op de vloer, plint en gootbodem gemaakt. Het inkleuren van de UCRETE Basecoat (basiskleur is namelijk geel/crème) is in dezelfde kleur als die van de Topcoat.   

Hieronder het eindresultaat
Nieuwe vloer bij Truckwash VeembergNieuwe vloer bij Truckwash Veemberg
Ook belijningen, belettingen en symbolen kunnen door Ruys Vloeren gerealiseerd worden. 
Situatie vooraf en achteraf

Wasstraat Veemberg, oude situatieWasstraat Veemberg, na vloerrenovatie
Links situatie vooraf, met plasvorming.  Rechts nieuwe situatie, met UCRETE vloer
Kenmerken van dit project
Opdrachtgever:    Dijkham Bouw
Eindgebruiker:    Truckwash Veemberg
Bedrijf:    Wasstraat Veemberg
Opleveringsjaar:    2015
Bedrijfsvloer:    UCRETE
Laagdikte:    6mm
Oppervlakte:    345 m²
Bestek:    UCRETE